בכלים שלפניכם תרחיף של 10% שמרים בתוך מים וסוכר.
בתנאים מתאימים, השמרים מפרקים את הסוכר בתהליך אנאירובי שנקרא תסיסה כוהלית. בתהליך זה נוצר כוהל (אתנול) ומשתחרר פחמן דו-חמצני.
בִּדקו את השפעת הגורמים השונים על תהליך התסיסה.
א. בחרו את הגורם שברצונכם לבדוק (סוכר, pH וכדומה).
ב. הזיזו את לחצן הערכים עד לערך שברצונכם לבדוק, לחצו על "הפעל" וצפו בתוצאות.
ג. למדידות נוספות לחצו על כפתור "הוסף מדידות", הזיזו את לחצן הערכים כרצונכם וצפו בתוצאות המצטברות בגרף.
ד. בדרך דומה בדקו את השפעת הגורמים האחרים על תהליך התסיסה.
בתנאים מתאימים, השמרים מפרקים את הסוכר בתהליך אנאירובי שנקרא תסיסה כוהלית. בתהליך זה נוצר כוהל (אתנול) ומשתחרר פחמן דו-חמצני.
בִּדקו את השפעת הגורמים השונים על תהליך התסיסה.
א. בחרו את הגורם שברצונכם לבדוק (סוכר, pH וכדומה).
ב. הזיזו את לחצן הערכים עד לערך שברצונכם לבדוק, לחצו על "הפעל" וצפו בתוצאות.
ג. למדידות נוספות לחצו על כפתור "הוסף מדידות", הזיזו את לחצן הערכים כרצונכם וצפו בתוצאות המצטברות בגרף.
ד. בדרך דומה בדקו את השפעת הגורמים האחרים על תהליך התסיסה.
השפעת גורמים שונים על תהליך תסיסת שמרים
כמות ה-2OC (סמ"ק)
הפעל
100
90
80
70
60
50
40
30
20
10